🇮🇹 Negatief nog nooit zo positief! 🤞

De dag voor vertrek begint het thuis aan boord al best spannend te worden…. Gaat het ons lukken om de Amalfikust te bereiken of eindigt ons avontuur bij een van onze vrienden in de tuin?

  • Het contract met de huurders is rond;
  • De kat heeft een nieuw fijn thuis bij Sage;
  • We mogen de auto van Cornelia voor de komende maanden mee en
  • We hebben met mijn neef afgesproken dat we bij hen in Milaan kunnen blijven logeren, nu dat de Corona situatie in Italië steeds beter wordt.

Wat een top familie hebben we toch!!!

Campania, de regio waar de Amalfikust onder valt, is zelfs van rood naar oranje gegaan, zie ik in de reisapp van BZ die ik sinds een paar weken iedere dag controleer.

Toch bellen we zoals afgesproken nog even een keer met het ministerie van volksgezondheid in Rome. Hier krijgen we het zelfde antwoord als een paar weken geleden, maar dan natuurlijk net even anders. De dienstdoende ambtenaar zegt deze keer dat het mogelijk zou moeten zijn, maar dat het instituut viaggiare sicuri van buitenlandse zaken hier over gaat. Dus bel ik snel met een soort van Italiaanse reisapp van hun BZ en zij zeggen glashard dat de grenzen dicht zijn….. Hoezo de grenzen dicht… hier staat niets over op de site…. Dicht? Hoe dan? Fysiek dicht? Maar alle grenswerkers dan? en hoe gaan de vrachtwagens de grens over? Hoezo dicht? Dat kan toch helemaal niet? …..“Nou bel dan maar met de grenspolitie van …. waar wil je de grens over?” …“ uhhh even opzoeken…… bij Como” … “ Nou dan moet je maar even met de polizia frontiera Como bellen.” Ik durf nog net om het nummer te vragen….. Gelukkig zijn ze bij Como erg flex en is verhuizen (ook internationaal) tijdens de pandemie gewoon goed. “Neem je ons online formulier ingevuld mee? En heb je een negatieve Covid-19testuitslag bij je? Dan zien we jullie morgen wel langs rijden”.

Top!!! This is it!!!!

Het is nu alleen nog wachten op de uitslag van de COVID-19 PCR test die we vanmorgen gedaan hebben. Die krijgen we vanavond met reiscertificaat in de mailbox. Negatief wordt nog nooit zo positief! 🤞

We zetten de wekker op 04.45 en als we dan morgenochtend vroeg wakker worden weten we of we groen licht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.