Fiat 500 e Vespa

Italie: het land van lekker eten, la bella vita en van de Fiat 500 en de Vespa natuurlijk.

De autootjes zijn uitermate geschikt om op de kleine smalle weggetjes in de bergen te rijden en we komen ze dan ook regelmatig tegen… sommige rijden nog maar andere staan hier al jaren te wachten tot ze weer opgeknapt worden… (of niet…. ? ). En of ze nog functioneel zijn of niet, het blijven iconen en maken het straatbeeld igg een stuk mooier… ❤️ ❤️ ❤️

Ook de Vespa is hier nog overal te zien, mooier dan waar dan ook ter wereld… Ze hoor hier gewoon thuis, in de bergen, langs de kust of in de smalle straatjes van de mooie Amalfitaanse dorpjes

Ook deze auto die we onderweg tegenkwamen is prachtig….

En als je altijd hebt geloofd dat alle wegen naar Rome leiden…..

4 gedachten aan “Fiat 500 e Vespa”

    1. Ha Johan, dank je wel. Hoe is het met jullie? Al de wal op of nog in de marina? Wanneer ik weer in NL ben, zou ik het leuk vinden om weer eens af te spreken…. ik PM je dan.

  1. Die geel/zwarte is wel een echte Vespa. Een paar jaren geleden, toen ik 20 was, heb ik een paar jaar een Vespa gereden. Nou dat viel de eerste dagen vies tegen. Hoezo? Dit ging er aan vooraf: Ik had namelijk in de militaire dienst het motorrijbewijs gehaald. De opleiding naar dat rijbewijs was doorspekt met gedisciplineerde motorgymnastiek met als oogmerk de motor te beheersen, zodat ik met de motor reed en de motor niet met mij zal ik maar zeggen. Een snelle bocht naar links …. druk de motor licht naar links zonder overduidelijk naar links te sturen. Oké, na 18 maanden de wapenrok aan de wilgen te hebben gehangen, koop ik voor fl. 120,- een 2de hands Vespa. Om even te wennen rijd ik naar een rustige weg vlak achter ons huis. Bij de eerste rechtse bocht wil ik de Wesp naar rechts drukken. Helaas… je snapt het al. Geen tank tussen mijn knieen. Op een paar krassen op het spatbord en een gebroken spiegel was er verder geen materiele en gelukkig ook geen fysieke schade. Ik had mijn lesje geleerd: er is een duidelijk verschil tussen een motor besturen of een op een scooter tuffen. Twee jaar later, Vespa ciao!

    1. Nou jeetje wat een verhaal. Die Vespa moto’s gaan hier best hard hoor… en met de rijstijl van hier knallen ze zich gewoon tussen de auto’s of ze nu een heel gezin achterop hebben of niet….. Leuk om je verhaal te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.