๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Welkom in de 21ste eeuw

Tegenwoordig moet alles snel-sneller-snelst, meer-meer-meer en ook nog eens efficienter en duurzamer. Met alle gevolgen van dien. Om even dicht bij ons Amsterdamse thuis te blijven: kades storten in, bruggen zijn slecht onderhouden en de lucht is in de stad niet overal even schoon meer.

Hiervoor betalen de huidige Amsterdammers de hoofdprijs, waardoor velen van hen het niet meer kunnen veroorloven om in de stad te blijven wonen. Dat het ook anders kan, bewijzen ze hier in de bergen. Er zijn hier maar weinig wegen en de wegen die er zijn, zijn smal en kronkelen behoorlijk. Met een beetje pech kan je best wel misselijk worden.

Hier in het dorp hebben we welgeteld 1 weg die je met de auto… heeeeeel voorzichtig… kan rijden. Je moet geen tegenliggers onderweg krijgen en keren wordt al helemaal een uitdaging. Verder is het vooral veel trappenlopen. Ik ben er nog niet achter hoe dat met rolstoelen wordt georganiseerd, maar waarschijnlijk op de zelfde wijze als waarop ze zware materialen voor bijvoorbeeld een verbouwing verplaatsen: gewoon op duurzame wijze… daar kan Amsterdam nog wat van leren ๐Ÿ˜‚ โ˜บ๏ธ.

Zijn het geen schatjes… Ze krijgen veel aandacht en rust en worden goed verzorgd: hoe beter, hoe langer ze het volhouden en kunnen blijven werken… Jij onderhoud jouw 4×4 toch ook goed? ๐Ÿ˜‰

6 gedachten over “๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Welkom in de 21ste eeuw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.