15. Acclimatiseren op GC

Las Palmas de Gran Canaria, Spain•17 November 2019•

28.0997° N 15.4134° W

De eerste heerlijk tapas al gescored ?. Verrukkelijk. Dus naast zeilen zullen er vast veel foodpics volgen. Het hele zeilen draait eigenlijk om eten. Dus we gaan gewoon ordinair op foodcamp….

Om aan boord psychisch en fysiek ok te blijven, eten we heel veel momenten in een etmaal. Wat, wanneer en hoeveel we eten, moeten we allemaal vooraf gaan bepalen. Zodat we niet te veel maar zeker niet te weinig eten inslaan voor ons 8-en voor 3 weken oversteek. .

Dit plannen van zo veel eten is voor ons stadsbewoners maar lastig. Ook wij hebben maar een kleine koelkast thuis, maar die is nooit tot de nok toe gevuld. Tenzij we een feestje geven… dan wordt het even schipperen…Maar normaal gesproken gaan we iedere dag naar de supermarkt die ook gewoon op zondag van 08.00 -22.00 open is. En als we na 22.00 bedenken dat we echt iets missen hebben we de altijd nog de avondwinkel.

Dit onderdeel van de voorbereidingen is niet alleen erg belangrijk maar dus ook heel complex, omdat je met zo veel aspecten rekening moet houden, zoals:
* Bederft ’t snel of niet
* zit ’t in blik of pak
* moet ’t bewaard worden in de kk of niet
* of moet ’t in de vriezer
* we hebben ook 2 allergieën aan boord

Alles moet ook voor dat het aan boord komt, gewassen en tot minimale verpakking uitgekleed worden – hoe meer afval we achter kunnen laten hoe minder we aan boord zullen hebben – hier maken we ons overigens best wel een beetje zorgen over – Waste management. Maar hierover vast en zeker meer.

En als alles dan aan boord is dan moet ieder item gelabeld worden. Wat eten we wanneer en hoeveel…..Als dat gebeurd is, dan hebben we niet alleen alles gelabeld maar ook alles op een voorraad beheer lijst gezet en dan moeten we alles een plekje geven en ook dat moeten we beheren zodat we niet iets kwijt zijn en pas weer tegenkomen bij het verlaten van de boot op Martinique….

Stiekem iets pakken uit de voorraad kast …. dat zit er niet bij, alles wordt genoteerd….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.