14. Een goede voorbereiding is het halve werk

Amsterdam, Netherlands•16 November 2019•

52.3667° N, 4.8945° E

Het was wel even een super drukke week. Vrijdag 8 november met onze liefste vriendinnetjes mn verjaardag stiekum al even gevierd. Zaterdagmiddag de verjaardag van broer Boris en zondag even een concertje en nog een verjaardag van Jeroen. Het was een heel gezellig weekend dat zo voorbij vloog. Van enige inpakvoorbereidingen voor onze reis die over 6 dagen zou beginnen is niets gekomen…

Daarom maar wat kratten in de woonkamer neergezet om er zo af en toe wat in te leggen voor de reis. Een krat voor Gran Canaria en Martinique, een krat voor spullen op de boot en een tasje met wat extra spullen voor onze tussenstop op de terug reis, Parijs. Het zijn 4 verschillende vakanties in 1 en dat is wel een uitdaging, zeker als je maar max 30 kg pp aan boord mee kan nemen. Er moeten ook nog al die boodschappen voor 3 weken voor 8 personen bij en de boot mag natuurlijk niet zinken….

In kratten vullen zijn we best goed en dinsdagavond waren de ze al aardig vol met niet alleen kleding, maar de reis moet natuurlijk ook van alle kanten vastgelegd worden, dus de drone is mee, de camera met veel lenzen en de go-pro. Daarnaast ook alvast wat typisch Nederlandse boodschappen ingepakt zoals:

Op woensdag- donderdag- en vrijdagavond zo veel en zo lang mogelijk op ziekenbezoek bij ons lieve vriendinnetje, want ja… even een nieuwe heup … das niet nix – we hopen dat haar revalidatie lekker zal gaan …Tot slot vrijdagavond ook nog even snel een verjaardagskus brengen in Amsterdam-Noord en zo vloog ook de week voorbij en van inpakken was nog steeds even niets gekomen.

Zaterdag einde van de ochtend zouden we toch echt vertrekken en het vliegtuig wacht niet op ons inpakgetreuzel dus in de ochtend de tijd genomen om alle tassen in te pakken…. en het resultaat mag er zijn:

…. En dan sta je op de luchthaven bij de incheckbalie, staat mijn onwijs lieve ex-collega van Delta Lloyd – Johan van den Brink naast me……. Zijn schip de fifty-fifty ligt nu in de haven van Tenerife en Johan en zijn vrouw Ilse hadden afgelopen week nog even wat afspraken in NL. Zij vertrekken volgende week maandag voor de oversteek naar Suriname. Ken je Johan ook en wil je weten hoe het met hem gaat: http://sailing-fifty-fifty.nl/

14:10 uur – Tijd om het vliegtuig in te gaan richting ons volgende avontuur …..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.