4. De wereld wordt ons thuis

Amsterdam, Netherlands•November 2018•

52.3667° N, 4.8945° E

Een boot in Indonesië… zou dat onze toekomst worden?…. maar waarom zouden we ons beperken tot Indonesië? Dan zouden we nog zo veel mooie (duik-)plekken in de wereld moeten missen…

Conclusie: ons nieuwe thuis moet de wereld worden. We hebben in het verleden al eens gekeken naar grote moderne woonboten met een grote machinekamer waarmee je echt kan varen, maar dat bleef toen bij een onhaalbaar beeld. Z’n schip kopen is behoorlijk kostbaar en eenmaal in het bezit van zo’n schip moet je je ook nog kunnen veroorloven om je te verplaatsen en ergens aan wal te kunnen liggen. Zeilen zou zo veel minder kostbaar zijn, niet alleen wat brandstof betreft maar ook de belasting voor het milieu van onze planeet…. Zou dit dan makkelijker te realiseren zijn voor ons?

En als de wereld ons thuis gaat worden en als we de wereld dan zeilend willen ontdekken, waar moeten we dan beginnen? 3 Dagen met je beste matties idyllisch op een Phinisi tussen de eilanden van Komodo is toch iets heel anders dan een paar weken, maanden of misschien wel jaren met z’n twee op een eigen boot de wereld rond …… EN wonen op een woonboot – veilig vast aan de wal in hartje Amsterdam, is ook iets heel anders dan wonen op een zeilboot dobberend op open zee….

Hoe gaan we dit aanvliegen? Waar beginnen we met onze eigen ontdekkingsreis naar onze toekomst? “Laten we eerst een zeilcursus volgen om te ontdekken of we zeilen eigenlijk wel leuk vinden”…. was Stanley z’n pragmatische antwoord. Ja duhu, maar hoe en waar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.