3. Het initiële idee

Flores, Indonesia•October 2018•

8.5850° S, 119.4411° E

Het bevalt ons op het Amsterdamse water. Ook onze gasten op de andere woonboten vinden het een een unieke kans en dat maakt dat we ons speciaal voelen. Maar is het wonen op het water wel zo anders dan op de wal?

Uiteraard hebben we minder last van buren, zijn er voor het wonen op het water andere regels vanuit de gemeente en overheid en zijn we pas in de jaren 10 aangesloten op het riool… maar zijn wij in ons hart wel echte watergeuzen?

Om die vraag te beantwoorden neem ik je mee naar een van onze reizen naar Indonesië – Komodo om specifiek te zijn. Door al onze reizen naar Indonesië heeft het land een speciale plek in ons hart gekregen en zijn onze plannen begonnen met het idee om op een van de eilanden een paar authentieke huisjes te neer te zetten, die we net als onze Amsterdamse woonboten zouden kunnen verhuren en er zelf kunnen verblijven wanneer we willen. Het nadeel van dit idee is dat je weinig ziet van de rest van Indonesië – laat staan de rest van de wereld. Is dat dan wat we zouden willen?

Onze laatste reis naar Flores heeft ons idee de juiste input gegeven. Tijdens deze reis hebben we samen met onze liefste vriendjes 3 dagen en 3 nachten gelogeerd op een een Phinishi boot. Het was een heerlijke tocht. Zo relaxt en zo fijn. Op een oude houten Schooner. Prachtig mooi, heel eenvoudig ingericht maar voldoende comfort. Wat een feest is dat. Veel op de motor gevaren, maar toen de zeilen eenmaal werden gehesen, kwam mijn oude liefde weer boven water. Ter plekke verruilden wij in ons hoofd de authentieke Indonesische huisjes voor een authentiek Indonesisch schip. Met dit schip zouden we de mooiste duikplekken kunnen bezoeken – want ja duiken is een andere liefde van ons – en al dan niet met gasten aan boord genieten van mooi weer, lekker Indisch eten en een schitterende cultuur en natuur van heel Indonesië.

Eenmaal thuis zijn we meteen met onze ideeën aan de slag gegaan. We zijn ons gaan verdiepen in Schooners en andere Indonesische schepen: oude schepen, nieuwe schepen, zelf te bouwen schepen……We zijn gaan uitpluizen hoe we kunnen leren zeilen en we hebben de mooiste duikplekken in het land in kaart gebracht

Ja ….. en dan stelt Stanley de juiste vraag…. waarom zouden we ons willen bepreken tot Indonesië?

Eén gedachte over “3. Het initiële idee”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.