Boodschappen doen

Er zijn van die heel gewone dagelijkse dingen die in het buitenland altijd super interessant zijn. Ken je dat?

Ik heb dat met boodschappen doen. Ik vind het mega leuk om naar de markt of supermarkt te gaan en daar echt de tijd te nemen om rond te lopen, te snuffelen en gewoon te kijken wat er allemaal is. Vroeger al….. heerlijk.

Vandaag is het weer boodschappendag. Ik kan mij daar echt op verheugen.

In Albori en Raito is geen supermarkt, wel is er een kruidenierswinkeltje van 3 bij 4. Nou, dan ben je snel uitgesnuffeld. Nee, we pakken het 1x in de week groots aan. De eerste week hier in Italie hebben een grote Carrefour in Salerno gevonden en vorige week hebben we gewinkeld in de Ete Maxistore in Salerno. Deze is groter dan de Carrefour en beviel mij beter, dus daar willen we vandaag weer naartoe.

We gaan met de auto en rijden richting Salerno. Tot nu toe het enige moment in de week dat we de auto gebruiken (op die ene trip langs de Amalfikust na dan).

Vanaf Vietri sul Mare kennen we maar 1 weg die naar Salerno gaat en de afslag naar deze snelweg is vandaag afgesloten met een groot bord “” FRANA “”…. niets met kikkers dus… maar onze 2de ervaring met een aardverschuiving. Aan de wegafzetting met dat grote bord hangen ook 2 Italianen met witte werkhelmen een beetje niets te doen en verder wordt nergens aangegeven hoe we nu wel naar Salerno kunnen.

We kunnen niet even stil staan op dit drukke, onhandige en onoverzichtelijke kruispunt. Het enige dat we kunnen doen is links afslaan in plaats van rechtsaf naar Salerno. Gelukkig heb ik een beetje richtingsgevoel, dus bij de volgende afslag gaan we gewoon Vietri weer in en dalen we af naar de kust opzoek naar een omleiding of alternatieve route….. We rijden wat rond en denken dat we de juiste weg hebben gevonden…. Maar tot onze verbazing komen we aan de andere kant van dat bord met die 2 Italianen uit…. Dan toch maar even de auto bij die 2 heren parkeren en vragen hoe we nu toch in Salerno komen. Och simpel, naar rechts richting Cava di Terreni, daar de snelweg af en er aan de andere kant weer op en dan rij je zo terug naar Salerno…..

OKOK grazie mille! en op naar Salerno. In Cava di Terreni gaan we zoals uitgelegd de snelweg af om er daarna ook weer op te gaan, maar dan komen we bij een tol grens… we moeten betalen… dat is toch wel even zuur…. 2,10 euro, 7 kilometer de verkeerde kant op, al ruim een uur in de auto en we zien nu ook dat als we in tegengestelde richting weer de snelweg op willen, nog eens 2,10 euro moeten betalen… Wat suf…..

We besluiten hier ergens een supermarkt in gaan en vinden op nog geen 100 meter een grote Conad. Leuk … dat merk ken ik nog niet en ik word helemaal vrolijk…. en ook nog een Hypermarche… ken je dat? Het is een alles winkel…. Ze hebben een ruime verse groenten afdeling, een vis- en een kaasboer, een hele gang met 100-den verschillende soorten pasta, een mega wijnafdeling, een tuinmeubelen afdeling, keukenwaarafdeling en zelfs een heuze witgoed afdeling…. ja T E G E K dit….

Na twee uur weer ouderwets rond gesnuffeld te hebben, ga ik als een tevreden kind weer naar huis en als kers op de taart staan de slagbomen van de tolweg ook nog eens open, dus kunnen we de 2,10 euro in onze zak houden…
Its our lucky day …. hahahaha.

8 gedachten aan “Boodschappen doen”

  1. Oh, wat grappig, boodschappen in het buitenland vind ik ook echt super leuk! Thuis niet hoor, maar daar is het toch anders, leuker, interessanter..
    Heb je dat ook met was ophangen? 😉

  2. Leuk om dit zo ‘mee te ervaren’!
    Ik probeer hier bij de AH ook wel eens met ‘buitenlandse’ ogen te shoppen en dan zie je prompt ook allerlei producten waar je normaal snel voorbij loopt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.